Mötet i Helsingfors, Finland, må 30-ti 31.10.2017

I solskenet utanför Hoplaxskolan i Helsingfors 30.10 2017. Från vänster: Mette With Hagensen, Anders Adlercreutz, Micaela Romantschuk, Gro Hexeberg Dahl, Sara Nergúi, Gunn Iren Müller, Maarit Westerén och Mildrid á Lógv.

Viceordförande Mildrid á Lógv från Foreldrafelagið Heim og Skúli på Färöarna presenterade deras verksamhet.

Presentation över Finlands Föräldraförbund - Suomen Vanhempainliitto av verksamhetsledare Ulla Siimes.

Verksamhetsledare Micaela Romantschuk från Hem och Skola presenterar den nya läroplanen i den finländska grundskolan och hur Hem och Skola som organisation kommunicerat med föräldrar och skolor om den.

Rektor Mia Förars-Pöytäniemis presentation över Hoplaxskolan i Helsingfors.

Möte i Köpenhamn, Danmark to 23- fre 24.3 2017 för ordförande och verksamhetsledare

Tema: Arbejdet mod mobning

Lektor og mobbeforsker Helle Rabøl Hansen om forebyggelse af mobning og indgriben over for mobning. Se denne video, som Helle Rabøl Hansen har været med til at lave, inden møde (hvis du tør...).

Helle Rabøl Hansens presentation.

Landene præsenterer, hvordan der arbejdes med mobning i deres land.

Material från:

Deltagarna i Nordisk Kommittés möte i Köpenhamn 23.3 2017

Skolebesøg på Sophienborgskolen i Hillerød, der arbejder professionelt med mobning, har en høj trivsel blandt eleverne, lav mobning og høj forældretilfredshed. Se artikel her.

Presentationer från NoKo-konferensen 16-17.9 2016 i Solna, Sverige.

Tack till Föräldraalliansen Sverige och dess ordförande Linda Eriksson som stod värd för konferensen!

Samtliga bilder: Steven Lowenrud

Professor Thomas Nordahls presentation under NoKo-konferensen 16.9.2016. NoKo Thomas Nordahl 160916

Notera: Professor Kennert Orlenius presentation skickas per e-post till mötesdeltagarna.

Här kommer också presentationer från workshops att laddas upp ifall workshop-ledaren så önskar.

Islands workshop: SAFT media project - children's online safety and what parents can do. Hrefna Sigurjónsdóttir and Sólveig Karlsdottir from Heimili og skóli, Iceland. Presentation 170916 + bilaga + film Er Lalli heima

Islands presentation 160916 om isländska skolväsendet.

Danmarks workshop: "Familieaktiviteter til gavn for barnets læring, barnets motivation og forældrenes opbakning til barnets skole. Hvad er praksis i de nordiske lande?" Morten Kruse från Skole og Forældre, Danmark. Presentationen och sammanställning av resultaten 170916

Norges workshop: Oppsummering Workshop Alle skal med 170916. Hvordan får vi invandrerbarnas minoritetsspråklige foreldre med i samarbeidet med skolan? Gunn Iren Müller og Gro Hexeberg Dahl fra Foreldreutvalget for grunnopplæringen FUG, Norge